Vandringspaket 2 övernattningar

Vandringspaket med 2 nätter på Vårdnäs

Detta är ett vandringspaket med två dagars vandring och två övernattningar. Du vandrar på egen hand (utan guide) på Östgötaleden strax söder om Linköping. Du väljer själv hur långt du vill vandra och i vilket tempo. Varför inte testa att vandra hela Rängen Runt på 42 kilometer delat på två dagsetapper?! Men du väljer utifrån din ambitionsnivå.


På vandringen upplever du ekskogar, slingrande landsvägar, du passerar häst-och kohagar, någon by här och där och även slott- och herresäten. Denna del av Östgötaleden är väldigt vacker och intressant, men ändå långt ifrån trångt med vandrare!

Efter vandringarna njuter du av god mat och dryck och en skön säng på Vårdnäs Stiftsgård.


2024

PRIS: från 2 328 kr/per person i del i dubbelrum


Vad ingår i priset?

  • 2 st lunchpaket + dryck
  • 2 st 2-rätters middag 
  • 2 st frukost 
  • 2 st övernattning i del i dubbelrum


Vad ingår ej i priset?

Eventuell kostnad för bussbiljett för att ta sig till startplatsen

 

Att boka vandringspaket

Du bokar den natt/nätter du vill övernatta på Vårdnäs. Genom information här på hemsidan läser du in dig på vilken etapp du vill vandra och hur du tar dig till startplatsen för vandringen. Har du svårt att välja får du gärna kontakta oss på Vårdnäs så ger vi förslag på lämplig etapp/etapper utifrån dina önskemål. Hur går en vandringsupplevelse till med 2 dagars vandring och 2 övernattningar?


Dag 1

Du anländ till Vårdnäs på förmiddagen dag 1. Ju tidiagre desto bättre. Du checkar in i receptionen och lämnar det bagage du vill förvara under vandringen. I receptionen har du möjlighet att ställa eventuella frågor inför din vandring. I receptionen får du även ditt lunchpaket med tillhörande dryck. Promenera till busshållplatsen (ca 20 minuters promenad) och ta bussen till startplatsen för vandringen. Klicka här för mer information om att ta bussen till startplatsen. Ofta finns det två förmiddags turer och en eftermiddagstur.


Har ni egen bil (behövs två bilar) kör ni till startplatsen. Det tar mellan 10 till 20 minuter att köra till startplatserna. När ni vandrat klart åker ni och hämtar bilen vid startplatsen med hjälp av den andra bilen.


Ni vandrar den valda sträckan och äter den medskickade maten och kanske eget gott som packats ned i packningen.

Ni kommer till fots tillbaka till Vårdnäs Stiftsgård på leden och går till receptionen och tar ert bagage och får tillgång till rummet för att relaxa eller varför inte slå dig ner i salongen med en svalkande eller värmande dryck?


När kvällen kommer är det äntligen dags för middag. Borde smaka extra gott efter härliga timmar i naturen. Efter lite mat i magen lockar det egna rummet och den sköna sängen. God natt!


 

Dag 2

Vakna till en ny vandringsdag! Njut av frukosten. Hämta lunchpaket i receptionen och packa ner i ryggsäcken. Ta bussen/bilen till startplatsen för dagen. Vandra den valda etappen på leden. På eftermiddagen/kvällen anländer du återigen till Vårdnäs till fots. På kvällen blir det en god middag innan det är dags för sängen. Varför inte spela biljard eller dart innan sänggåendet, eller bara sitta och prata.Dag 3

Frukost och “häng” på Vårdnäs innan utcheckning och hemresa.