Ta bussen till vandringen

Ta bussen till startplatser på Östgötaleden - när du bor på Vårdnäs

Vi på Vårdnäs värnar om miljön på många sätt. Ett är att vi gärna ser att våra gäster tar bussen till startplatsen för sin vandring på Östgötaleden. Vi har tur att ha en buss som stannar relativt nära Vårdnäs Stiftsgård och som tillgängliggöra många startplatser längs leden!Buss 566 går till Vårdnäs

Vi rekommenderar våra vandrare att börja sin vandring med att åka buss till startplatsen, och sedan utan stress vandra tillbaka till Vårdnäs. Det går självklart att göra tvärt om - att börja sin vandring på Vårdnäs och ta bussen tillbaka. Men då finns det en tid att passa. Buss 566 är en busslinje på landsbygden och har därför glesare trafik än en buss i en stad, så därför vill man inte missa bussen...Då är det bara taxi som gäller eller att vandra tillbaka igen...


Det är inte alla platser på landsbygden som har lokaltrafik med buss, men Vårdnäs Stiftsgård är glada att vi har en busslinje med hållplats 1,3 kilometer från Vårdnäs Stiftsgård. Busshållplatsen heter "Vårdnäs vägkors". Räkna med 20 minuters promenad så hinner du med bussen. Här är länk till Östgötatrafikens samlingssida med information om buss 566.Att köpa bussbiljett

Bussbiljett köper du enkelt på bussen med hjälp av betalkort eller med appen "Östgötatrafiken". Läs mer om att köpa biljett på Östgötatrafikens hemsida.


Busshållplatser där du kan börja din vandring

Det finns flera möjliga startplatser på Östgötaleden där buss 566 stannar i närheten. Så perfekt att kliva på bussen vid Vårdnäs vägkors och sedan ta den till den busshållplats där du önskar påbörja din vandring. 


Busshållplatsen närmast Vårdnäs Stiftsgård

Vårdnäs närmaste busshållplats heter “Vårdnäs vägkors”. Från busshållplatsen till Vårdnäs är det 1,3 kilometer att promenera. Räkna med 20 minuters promenad.

 

Busshållplatsen i Bestorp (Sätravallen)

I Bestorp samhälle finns en busshållplats som heter “Bestorp”. Här går du av om du ska ansluta till Östgötaleden och starta i Sätravallen. Östgötaleden är skyltad från busshållplatsen till leden i Sätravallens närhet. Sträckan från busshållplatsen till startplatsen i Sätravallen är ca 3 kilometer och tar ca 30-40 minuter att gå.

 

Busshållplatsen i Bjärka-Säby

I Bjärka Säby stannar bussen väldigt nära vandringsleden. Busshållplatsen heter “Bjärka Säby”. Här är det bara ca 200 meter tills du ser skyltningen längs leden.


Busshållplatsen i Hovetorp

Hovetorp är en bra start eller slutplats för vandring på Östgötaleden. Hållplatsen heter “Hovetorp”, och ligger några hundra meter från leden.

 

Busshållplatsen i Hamra sluss (Östanskog läge B)

Även busshållplatsen i Hamra är nära vandringsleden. Hållplatsen heter “Östanskog". Du borde se ledens skyltning på andra sidan vägen när du stiger av bussen.

 

Buss till och från andra platser - Närtrafik

Östgötatrafiken erbjuder även ett koncept som heter “Närtrafiken”. Då går det att beställa transport till vissa platser där ordinarie kollektivtrafik ej trafikerar.hemsidan ostgotaleden.se digitala karta finns alla busshållplatser markerade.