Vandringspaket 1 övernattning

Vandringspaket med 1 övernattning på Vårdnäs

Detta är ett vandringspaket med en dags vandring och en övernattning. Du vandrar på egen hand (utan guide) på Östgötaleden strax söder om Linköping. Du väljer själv hur långt du vill vandra och i vilket tempo. Det finns möjliga vandringsetapper på 9 km, 19 km, 25 km och ända upp till 45 km (hela Rängen Runt).


På vandringen upplever du ekskogar, slingrande landsvägar, du passerar häst-och kohagar, någon by här och där och även slott- och herresäten. Denna del av Östgötaleden är väldigt vacker och intressant, men ändå långt ifrån trångt med vandrare!


Efter vandringen njuter du av en god middag och en skön säng på Vårdnäs Stiftsgård.


2023

PRIS: från 1 155 kr/per person i del i dubbelrum


Vad ingår i priset?

  • 1 st lunchpaket + dryck & kaffe/te
  • 1 st 2-rätters middag 
  • 1 st frukost dag 2
  • 1 st övernattning i del i dubbelrum


Vad ingår ej i priset?

  • Eventuell kostnad för bussbiljett för att ta sig till startplatsen

 


Att boka vandringspaket

Du bokar den natt/nätter du vill övernatta på Vårdnäs. Genom information här på hemsidan läser du in dig på vilken etapp/etapper du vill vandra och hur du tar dig till startplatsen för vandringen. Har du svårt att välja får du gärna kontakta oss på Vårdnäs, så ger vi förslag på lämplig etapp/etapper utifrån dina önskemål.

OBS! Vandringspaketet går att boka för övernattning tisdag till söndag. (Ej bokningsbart med övernattning sön-mån och mån till tis under sommaren - till vecka 31).


Hur går en vandringsupplevelse till, med vandring en dag och en övernattning?


Dag 1

Du anländ till Vårdnäs på förmiddagen dag 1. Ju tidigare desto bättre. Du checkar in i receptionen och lämnar det bagage du vill förvara under vandringen. I receptionen har du möjlighet att ställa eventuella frågor inför din vandring. I receptionen får du även ditt lunchpaket och fikapaket med tillhörande dryck. Ta bilen till startplatsen eller promenera till busshållplatsen (ca 20 minuters promenad) och ta bussen till startplatsen för vandringen. Klicka här för att läsa mer om att ta bussen till startplatsen. Ofta finns det två förmiddagsturer och en eftermiddagstur.


Har ni egen bil (behövs två bilar) kör ni till startplatsen. Det tar mellan 10 till 20 minuter att köra till startplatserna. När ni vandrat klart åker ni och hämtar bilen vid startplatsen med hjälp av den andra bilen.


Ni vandrar den valda sträckan och äter den medskickade maten och kanske eget gott som packats ned i packningen.

Ni kommer till fots tillbaka till Vårdnäs Stiftsgård på leden och går till receptionen och tar ert bagage och får tillgång till rummet för att relaxa eller varför inte slå dig ner i salongen med en svalkande eller värmande dryck?


När kvällen kommer är det äntligen dags för middag. Borde smaka extra gott efter härliga timmar i naturen.

Efter lite mat i magen lockar det egna rummet och den sköna sängen. God natt!

 

Dag 2

Vakna till en ny dag! Frukost och kanske en kort promenad på anläggningen innan utcheckning och färd hemåt.