Bjärka-Säby till Sätravallen/Bestorp 10-12 km

Etapp

Bjärka-Säby till Sätravallen/Bestorp 10-12 km

Längd: 10-12 km


Highligts på etappen:

  • Omgivningarna kring Nya Slottet Bjärka-Säby
  • Urskogen Säby Västerskog ( En urskog med magisk natur med gamla träd blandade med omkullfallna träd. Här går det bra att även gå reservatsslingan på 600 meter för att verkligen få uppleva reservatet).


Karta över etappen


Hur lång tid tar det att vandra etappen?

Tidsåtgången beror helt på vilket tempo man har och hur många raster som görs på vägen. Men räkna med ca 3-4 timmar.


För vem?

Underlaget på vandringen är småkuperat med några uppförslutningar eller nerförslutningar. Vandringen går delvis på stigar, grusvägar och vissa avsnitt även asfalterad väg. Man passerar även igenom ett urskogsreservat, men själva leden är röjd från träd och är relativt lätt att passera igenom.


Hur går vandringen till?

Du startar din vandring vid Nya Slottet Bjärka-Säby. Du tar dig dit antingen med egen bil eller med kollektivtrafik (buss). Vandringen går genom mycket skogslandskap, men vandringen passerar även fält, sjöar och små byar. Rasta där du finner det lämpligt. Kartan du får med dig ger förslag på rastplatser.


Välj om du vandrar till Sätravallen (om du parkerat egen bil där) eller vandrar till Bestopr, där kollektivtrafik några gånger per dag.


Vattentillgång:

Det går att fylla på dricksvatten i Bjärka-Säby.


Hur hittar jag på vandringen?

Sträckan mellan Bjärka-Säby och Vårdnäs är del av den regionala landskapsleden Östgötaleden. Leden är markerad med orangea markeringar. Denna del av Östgötaleden finns markerad på en digital karta, så leden är lätt att följa på din egen smartphone med din egen position synlig.

 

Länkar till mer information om vandringen:

Digital karta på ostgotaleden.se

 

Ta sig till startplatsen:

Läs mer här hur du tar dig med buss till startplatsen.

Läs mer här hur du tar dig till startplatsen med bil och vart du parkerar.

 

Att tänka på inför vandringen:

Om du kommer använda din smartphone för att följa kartan på ostgotaleden.se på din vandring rekommenderar vi att du tar med en power bank för att eventuellt kunna ladda mobilen vid behov.