Måltid

MATLAGNING MED KOCK


Lär dig att glänsa i köket


Från en råvarukorg lagar vi tillsammans med en av våra kockar en god trerätters middag i vårt kök. Under tiden dukar vi upp ett inbjudande bord och får pejl på hur gafflar och skedar ska placeras enligt konstens alla regler. Som kronan på verket avslutar vi kvällen med att njuta av våra gemensamma ansträngningar.

OBS - under januari och februari tar vi en paus med matlagning i köket pga pandemin. Men det går fint att laga mat utomhus t ex!


Tid

Cirka 4 timmar.


Gruppstorlek

5-10 personer.

VINPROVNING "BEGINNERS CLASS"


Vinernas ABC


Under sakkunnig ledning bekantar vi oss med olika karaktärer och smakegenskaper hos fyra utvalda viner. Aktiviteten ger en intressant introduktion till vinets värld och lämpar sig bra för en grupp med låga eller medelgoda förkunskaper.


Tid

Cirka 1  timme

ÖLPROVNING 


Malt, humle, jäst och vatten. Att det kan smaka så olika! Lär dig ölets olika uttryck och upptäck smaker du inte visste fanns.


Tid

Cirka 1  timme

GRILLKVÄLL I KÅTAN


Naturnära BBQ-deluxe


Av kärnvirke från Gammelkil har vår vaktmästare Krister byggt en grillkåta efter finsk förlaga. Här kan vi erbjuda en matupplevelse utöver det vanliga. Köket förbereder maten, som ni sedan själva tillagar. Röken, elden, värmen från renfällarna skapar en närmast  mytisk atmosfär. Njut av grillad mat direkt från gallret och känn hur vildmarken kallar.


Tid

Cirka 4 timmar.


Gruppstorlek

5–30 personer.


VINPROVNING "PICK-A-REGION"


Följ med på en smakresa till Toscana,  Bourgogne, eller kanske Argentina


Den här vinprovningen passar bra till ett sällskap med medelgoda vinkunskaper som exempelvis vill fördjupa sig i en druva eller ett särskilt land.


Tid

Cirka 1-2 timmar

LÄR DIG BAKA SURDEGSBRÖD


Kunskap som förgyller vardagen


Har du alltid drömt om det där härligt, doftande frukostbrödet på lördagsmorgonen. På Vårdnäs stiftsgård känner vi till surdegsbrödets alla hemligheter och kan förmedla kunskapen på ett enkelt sätt. En aktivitet som passar perfekt för en lunch till lunchkonferens.


Tid

4 korta pass (ca 20 min) fördelade på två dagar. Perfekt för lunch till lunchpaketet