Måltid

MATLAGNING MED KOCK


Lär dig att glänsa i köket


Från en råvarukorg lagar vi tillsammans med en av våra kockar en god trerätters middag i vårt kök. Under tiden dukar vi upp ett inbjudande bord och får pejl på hur gafflar och skedar ska placeras enligt konstens alla regler. Som kronan på verket avslutar vi kvällen med att njuta av våra gemensamma ansträngningar. Matlagningsaktiviteten sker i mån av plats och på förfrågan.


Tid

Cirka 4 timmar.


Gruppstorlek

5-8 personer.

VINPROVNING "BEGINNERS CLASS"


Vinernas ABC


Under sakkunnig ledning bekantar vi oss med olika karaktärer och smakegenskaper hos fyra utvalda viner. Aktiviteten ger en intressant introduktion till vinets värld och lämpar sig bra för en grupp med låga eller medelgoda förkunskaper.


Tid

Cirka 1  timme

ÖLPROVNING 


Malt, humle, jäst och vatten. Att det kan smaka så olika! Lär dig ölets olika uttryck och upptäck smaker du inte visste fanns.


På Vårdnäs Stiftsgård har vi dessutom vår egen husöl - Martin Luther Pils, som är värd en provning i sig! Välkommen till baren.


Tid

Cirka 1  timme

GRILLKVÄLL I KÅTAN


Naturnära BBQ-deluxe


Av kärnvirke från Gammelkil har vi byggt en grillkåta efter finsk förlaga. Här kan vi erbjuda en matupplevelse utöver det vanliga. Köket förbereder maten, som ni sedan själva tillagar. Röken, elden, värmen från renfällarna skapar en närmast mytisk atmosfär. Njut av grillad mat direkt från gallret och känn hur vildmarken kallar.


Tid

Cirka 4 timmar.


Gruppstorlek

5–30 personer.


VINPROVNING "PICK-A-REGION"


Följ med på en smakresa till Toscana,  Bourgogne, eller kanske Argentina


Den här vinprovningen passar bra till ett sällskap med medelgoda vinkunskaper som exempelvis vill fördjupa sig i en druva eller ett särskilt land.


Tid

Cirka 1-2 timmar

LÄR DIG BAKA TÅRTOR


Kunskap som förgyller vardagen


Har du inte drömt om att baka din egen tårta - lika snygg och god som den du kan köpa på bageriet?


På Vårdnäs stiftsgård har vi flera duktiga bagare som kan förmedla kunskapen. En aktivitet som passar perfekt för en avslutning av din konferens.

Denna aktivitet sker i mån av plats och på förfrågan.


Tid

Cirka 1,5 timmar.