Säkerhet och trygghet - Covid-19/Corona

Kära Vårdnäsgäster – i tider som dessa är trygghet och rutiner extra viktiga!

Precis som du, så följer vi på Vårdnäs Stiftsgård givetvis utvecklingen kring Covid-19 / Coronaviruset på såväl lokal, regional som nationell nivå med stor uppmärksamhet. Varje dag ser vi över våra rutiner, vidtar eventuella nya åtgärder och säkerställer en så säker och trygg miljö som möjligt. Så ser det ut i den vanliga vardagen och nu får dessa rutiner förstås extra stort utrymme!


Vi är säkerhetsdiplomerade från Svenska Möten - Sveriges ledande organisation för mötesanläggningar.


 


  • Vi sätter förstås in extra städ- och hygienrutiner, både på rum, lokaler, i kök, restaurang och i allmänna utrymmen.
  • Vi gör justeringar i serveringsrutiner  för att undvika köer och trängsel. 
  • Vi har en rymlig restaurang - och en stor terrass utomhus, så att du kan hålla social distans.
  • VI har minskat antalet sittplatser i både vår restaurang och på terrassen, för din och vår säkerhet.
  • Vi erbjuder rymligare lokaler för grupper om det är möjligt och kan styra serveringstider och liknande för att fördela antalet gäster över anläggningens alla ytor.
  • Det finns förstås tillgång till handsprit vid såväl toaletter, reception som där mat serveras.


Nya restriktioner – vad gäller?

De nya restriktionerna som regeringen utfärdat för allmänna sammankomster och offentliga tillställningar, gäller i regel inte för företag och organisationers egna möten och konferenser. Om ett företag däremot väljer att bjuda in allmänheten till exempelvis ett seminarium, så räknas det som en allmän sammankomst.

Restriktionen i antalet deltagare gäller alltså rent formellt inte företags egna möten som inte allmänheten har tillgång till, och det är upp till varje företag att bedöma risken för smitta i de möten de arrangerar och agera därefter.

Hotell- och mötesanläggningar omfattas inte av ordningslagen, utan istället av de regler som regeringen och Folkhälsomyndigheten beslutat om. Alltså att följa gällande regler för antal tillåtna personer i restaurangen och eventuellt begränsade tider för alkoholservering, säkerställa att det är möjligt att hålla avstånd och att inte trängsel inte uppstår runt barer och bufféer. Alla mötesanläggningar har vidtagit nödvändiga åtgärder och många har gått mycket längre än så för att förhindra smittspridning.

Tänk på att det är allas vårt ansvar att minska smittspridningen och skydda våra svagaste i samhället genom att hålla avstånd, tvätta händerna och stanna hemma om du känner minsta sjukdomssymptom.


Som utvald medlem i Svenska Möten, Sveriges ledande mötesexperter är vi också klassificerade inom både kvalitets- och säkerhetsarbetet och vi följer givetvis också alla rekommendationer och regelverk från Folkhälsomyndigheten, vår branschorganisation Visita och övriga beslutande instanser. 

Läs mer om hur du skyddar dig och andra från smittspridning på Folkhälsoinstitutets hemsida


Tillsammans gör vi det bästa möjliga av denna ovanliga situation och tillsammans ser vi till att göra det möjligt att du som gäst också fortsatt ska känna dig trygg och säker och varmt välkommen till stillheten och lugnet på Vårdnäs Stiftsgård. Tillsammans betyder också att du som gäst tar hänsyn, håller avstånd och är lyhörd för vår personals rekommendationer och ansvisningar. TACK för att du hjälper till!


Jonas Ridderström tillsammans med alla medarbetare.

Verksamhetschef - CEO