Kapellet

GE DIG SJÄLV TID MED GUD

I kapellet hålls meditationer, andakter och gudstjänster under hela året. Med extrastolar rymmer rummet 80 personer. Om er grupp vill ha något arrangemang i kapellet hjälper vi gärna till med detta. Rummet är till för att användas. Kanske skulle ni vara här och summera dagen, boka en meditation eller bearbeta en fråga. Våga mötas utanför boxen.DAGLIGEN I KAPELLET

Mån–fre

Meditation 9:30*)

Bön 12:00*)

*) under perioden juni-aug är tiderna i kapellet lite mer oregelbundna pga semester. Hör av dig till vår reception inför ditt besök, om du är intresserad att deltaga. Kapellet är också givetvis tillgängligt för din alldeles egen stund, varje dag.

VARFÖR FINNS DET EN PRÄST PÅ VÅRDNÄS?

Varför finns det en präst på Vårdnäs? För att inspirera människor att klura kring livsfrågor, små som stora, men också för att platsen ska erbjuda en rytm i bön och meditation. Alla kan be och meditera men ibland är det skönt att komma hit och låta någon annan leda. Kaplan kallar vi tjänsten och betyder egentligen präst med särskild uppgift.


Just nu är prästtjänsten på Vårdnäs vakant och vi söker en ny medarbetare. Är du intresserad? Hör av dig till stiftsgårdschef Jonas Ridderström för en diskussion. Om du som gäst önskar samtal med en präst när du är här så kontaktar du vår reception, så försöker vi hjälpa dig att komma i kontakt med någon av våra präster i stiftet.

STIFTSGÅRDENS KAPELL

Kapellet är allas, det betyder att det också är ditt. Hit kan du komma när du vill. Ett rum för dig mitt emellan allt som du måste göra i livet. Sakta ner och känn efter. Här är alla välkomna oavsett tro, eller avsaknad av tro, vad du än gjort eller kommer att göra. Vem du än är och vart du än är på väg i livet. Vi är här för att vi har en andlig längtan, för att vi lever med frågorna, för att vi ofta saknar svaren, för att vi är människor.

STIFTSGÅRDENS KAPELL


Två gånger om dagen hör vi klockorna ringa ifrån vår klockstapel. Kom in och upptäck mer av dig, varandra och Gud. Sätt dig på en stol eller testa att sitta på en bönepall med en mjuk fårskinnsfäll under.


Meditation 9:30

09.30 bjuder vi in till meditation. Under 15 minuter varvar vi ner med hjälp av harmonisk musik, långsam andning, berättelser, dikter, bibelord, bön och tänjer ut vår kropp i enkla rörelser.


Lunchbön 12:00

12.00 välkomnar vi till lunchbön, en stund för landning. Musik och tankar för dagen.

Under dagen är kapellet alltid öppet för dig eller din grupp. Fråga gärna gårdsprästen om ni önskar något eller behöver hjälp med något.


I kapellet finns även möjlighet att ha dop, begravningar samt bröllop. De stunder som skapar minnen för livet.

FRILUFTSKYRKAN


Kom och förundras över skapelsen


En kyrka utan slut finner du om du följer slingan runt gården. Ett sjölandskap med ett grovhugget kors på en klippa är utsikten vid denna plats. Hit kan du söka dig för en stunds egen meditation och stillhet. Här kan du även arrangera allt från gudstjänster och vigslar till musikarrangemang. Tänk en varm sensommarkväll med levande musik.


Sittplatser

Omkring 60 personer


590 45 Brokind

Telefon: +46 13 36 85 00

E-post: info@vardnas.se

Den här hemsidan använder cookies. Genom att klicka på "samtycker" godkänner du vår användning av cookies.

Jag samtycker