Konfirmand

"DET BLEV DE BÄSTA VECKORNA I MITT LIV."

Ingen annan faktor har så stor betydelse för ungdomars upplevelse av konfirmandtiden som just läger. På Vårdnäs stiftsgård har det funnits konfaläger i över 40 år. Tillsammans skapar vi en miljö som inspirerar till tro.

VAD PASSAR FÖR DIG?

Vi lever i ett samhälle som ser väldigt olika ut för oss. Därför behöver vi tillhandahålla läger på olika sätt. På Vårdnäs stiftsgård erbjuder vi tre olika varianter av konfaläger.

FOTBOLLSKONFA

 

Jesus, cyckelsparkar och massa grästid!

 

Vill du inte kompromissa med sommarens grästid, slå då två flugor i en smäll med fotbollskonfa på Vårdnäs. Tillsammans med några av Sveriges bästa fotbollsspelare från LFC (Linköpings fotbollsklubb) jobbar vi med värdeorden: professionalitet, glädje, engagemang, lojalitet och ödmjukhet. Under 12 dygn varvas livsfrågor, fotboll, bad, andakter och härlig gemenskap. Missa för Guds skull inte denna unika möjlighet!

 

Datum

22 juli – 3 augusti 2019

SKAPA ETT EGET KONFALÄGER

PÅ VÅRDNÄS

 

Platsen du alltid vill minnas

 

En utmärkt miljö att ha församlingens konfaläger på, när ni vill, under året. Utformat efter era önskemål. Vårdnäs tillhandahåller god mat, service och goa sängar. Både kapell och friluftskyrkan står till ert förfogande. Dessutom inspirerande omgivningar som lockar till både aktivitet och eftertanke.

 

FLERA FÖRSAMLINGAR

TILLSAMMANS

 

Gör den lilla gruppen stor

 

Ta med församlingens konfirmander på ett stiftsgemensamt läger sommaren 2019. Vi vet och ni vet att läger är viktigt men inte alltid så enkelt att få till i församlingen. Kom med era konfirmander till Vårdnäs så blir vi ett stort gäng tillsammans med flera församlingar.

 

Vi fyller dagarna med pass och aktiviteter som vi planerar tillsammans under året. Vi varvar storgrupp, det vill säga alla församlingar, med basgruppssamlingar där varje församling får egen tid att reflektera tillsammans.

 

Upplägg

Internatet pågår i elva dygn. Vi har gemensam morgonbön och aftonbön. Undervisning sker i storgrupp och i basgrupper. Under eftermiddagarna kan vi erbjuda olika teman utifrån vad vi kommer överens om under planeringsträffarna. På hemmaplan föregås lägret av samlingar då ni går igenom gudstjänsten, dopet, nattvarden och kyrkoåret. Alla övriga konfirmandtimmar ryms inom de elva dygnen.

 

Under helgen före lägret träffas ledare på ett förläger för att lära känna varandra och planera det som behöver vara klart innan konfirmanderna anländer.

 

Stiftorganisationens roll är att vara bollplank och spindeln i nätet. Två gemensamma planeringsträffar genomförs under våren.

 

Datum sommaren 2019

Förläger för ledare: 15-16 juni.

Konfaläger: 17–28 juni.

 

Konfirmation

Konfirmationen hålls hemma i de olika deltagarnas respektive hemförsamlingar.

590 45 Brokind

Telefon: +46 13 36 85 00

E-post: info@vardnas.se