Måltid

MATLAGNING MED KOCK

 

Lär dig att glänsa i köket

 

Från en råvarukorg lagar vi tillsammans med en av våra kockar en god trerätters middag i vårt kök. Under tiden dukar vi upp ett inbjudande bord och får pejl på hur gafflar och skedar ska placeras enligt konstens alla regler. Som kronan på verket avslutar vi kvällen med att njuta av våra gemensamma ansträngningar.

 

Tid

Cirka 2 timmar.

 

Gruppstorlek

5-15 personer.

VINPROVNING "BEGINNERS CLASS"

 

Vinernas ABC

 

Under sakkunnig ledning bekantar vi oss med olika karaktärer och smakegenskaper hos fyra utvalda viner. Aktiviteten ger en intressant introduktion till vinets värld och lämpar sig bra för en grupp med låga eller medelgoda förkunskaper.

 

Tid

Cirka 1 timme

ÖLPROVNING "TUR & RETUR"

 

Från Bjärka-Säby till Belgien

 

Malt, humle, jäst och vatten. Att det kan smaka så olika! Lär dig ölets olika uttryck och upptäck smaker du inte visste fanns.

 

Tid

Cirka 1 timme

GRILLKVÄLL I KÅTAN

 

Naturnära BBQ-deluxe

 

Av kärnvirke från Gammelkil har vår vaktmästare Krister byggt en grillkåta efter finsk förlaga. Här kan vi erbjuda en matupplevelse utöver det vanliga. Köket förbereder maten, som ni sedan själva tillagar. Röken, elden, värmen från renfällarna skapar en närmast mytisk atmosfär. Njut av grillad mat direkt från gallret och känn hur vildmarken kallar.

 

Tid

Cirka 4 timmar.

 

Gruppstorlek

5–30 personer.

 

VINPROVNING "PICK-A-REGION"

 

Följ med på en smakresa till Toscana, Bourgogne, eller kanske Argentina

 

Den här vinprovningen passar bra till ett sällskap med medelgoda vinkunskaper som exempelvis vill fördjupa sig i en druva eller ett särskilt land.

 

Tid

Cirka 1-2 timmar

LÄR DIG BAKA SURDEGSBRÖD

 

Kunskap som förgyller vardagen

 

Har du alltid drömt om det där härligt, doftande frukostbrödet på lördagsmorgonen. På Vårdnäs stiftsgård känner vi till surdegsbrödets alla hemligheter och kan förmedla kunskapen på ett enkelt sätt. En aktivitet som passar perfekt för en lunch till lunchkonferens.

 

Tid

4 korta pass (ca 20 min) fördelade på två dagar. Perfekt för lunch till lunchpaketet

590 45 Brokind

Telefon: +46 13 36 85 00

E-post: info@vardnas.se