Morgonsol

Aktiviteter

Här kan du se några förslag på vad man kan göra på/kring Stiftsgården Vårdnäs.

 • Teambuildningbana

  Teambuildingbanan

  Runt hela stiftsgården finns en spännande bana med drygt tio olika stationer. Här hittar du ett stort urval uppgifter i olika svårighetsgrad som din grupp ska lösa på bästa sätt. Lite muskelstyrka, men allra mest klurighet och framför allt förmåga att i sin grupp kunna ta vara på all inneboende styrka.

  Gruppen kan välja mellan att gå banan på egen hand eller tillsammans med en instruktör som ser och iakttar hur uppgiften löses och kan ge tips på vad man behöver tänka på framöver.

  Oavsett om man just gjort en omorganisation och vill hitta gruppens struktur på olika sätt, eller vill ha några timmars förströelse före middagen är detta en mycket bra aktivitet.

  Denna aktivitet kan ta upp till 100 personer i samma sällskap. Är man en mindre grupp tillsammans med instruktör är 7-10 personer perfekt.

 • Lerduvor med instruktör

  Prova på skytte

  Tillsammans med en erfaren instruktör besöker vi en närbelägen skjutbana och får prova på hagelskytte på lerduvor och kulvapenskytte mot rörligt mål.

  Eftersom vi tycker om att ta livet lite lekfullt är det hela arrangerat som en enkel tävling där vinnaren givetvis får ett pris efteråt.

  Den här aktiviteten tar cirka två timmar och lämpar sig för grupper på cirka 8-15 personer.

 • Golf på Vesterby GK

  Ta med golfbagen när du kommer!

  Bara en dryg kilometer från oss ligger Vesterby golfbana. En 18-håls Links-liknande bana med hårda greener som erbjuder ett krävande och strategiskt spel. Tillsammans med våra grannar kan vi erbjuda ett fleral aktiviteter med golfprägel.

  Prova-på golf tillsammans med pro
  Större eller mindre golftävlingar
  Golfrunda med uppbokad starttid

  Det här är en aktivitet som är lämplig för allt från två personer och uppåt.

 • Grillkväll i Grillkåtan


  Mitt i sluttningen ner mot sjön hittar du vår vackra träkåta som inbjuder till en riktig historieberättarkväll i eldens och fotogenlampornas sken! I kåtan ryms ungefär trettio personer sittande på avsatserna runt elden.
  En grillkväll med god mat som ni eller vi tillagar över öppen eld är upplevelser man minns.

  Aktiviteten lämpar sig bra för grupper med 10-30 personer.
 • Kanot/Kajakuthyrning

  Kanoting

  Upplev vårt fantastiska sjösystem på det mest rofyllda och nära sätt som går.
  Beroende på hur länge du vill vara ute på sjön kan du nå olika delar av vårt vackra system med både slott, slussar, bad & grillplatser och enastående natur i en omedelbar närhet. Stanna på någon intilliggande ö eller paddla längst kanalen till härliga badklippor. Vi ordnar både lunchpaket eller fikakorg om ni önskar.

  Utöver vanliga kanoter (kanadensare) och kajaker har vi även 2 roddbåtar samt en storkanot för 16 personer. Passar utmärkt för kompisgänget eller som samarbetsövning för arbetslaget. Oavsett vilket lovar vi att det blir en rolig upplevelse!

  Vi erbjuder även paddlingspaket inklusive boende. 

  Prislista för kanot och kajakuthyrning hittar du här.
  Vi ber dig även ta del av våra allmänna villkor för uthyrning samt råd & tips.

  För bokning eller info kontakta Receptionen på tel. 013-36 85 00 eller info@vardnas.se.

 • 16-mannakanot

  En spektakulär variant av den klassiska kanotturen, är att ta med hela gänget i en och samma kanot. Sånt här ställer krav på samarbetsförmåga men i gengäld garanteras många goda skratt. Vem är egentligen kapten ombord?

  Aktiviteten lämpar sig för sällskap på 10-16 personer

 • Sjöbastu

  En nyrenoverad bastu vid sjön med egen altan och relax. Som hotellgäst bokar du enklast in dig vid ankomst.

  Du kan hyra bastun även om du inte är gäst på hotellet. För bokning kontakta receptionen.


  Foto: Oscar Rosander
 • Biljard

  I källarvåningen i Mellangården har vi ett biljardbord. Ingen bokning krävs.
 • Fotbollsplan

  Här finns plats för allehanda gräsplansaktiviteter som fotboll, brännboll, volleyboll med mera. Vi har även diverse spel så som boule och kubb till utlåning. Planen är bokningsbar. 
 • Boule

  I skuggan av åldriga ekar har vi krattat boulebanan för en skön eftermiddag. Ta med dina egna klot eller hyr i receptionen. 
 • Meditation

  Låt sinnet vila en stund, låt tankarna fokusera på dig själv. En timme i stillhet och tystnad kan göra under för själen och koncentrationen under en konferens.

  Vi erbjuder alla nivåer, från "prova-på"-meditation till djupmeditation och meditation med mindfulness.   Foto:  Magnus Aronson /IKON
 • Matlagning

  Från en råvarukorg lagar vi tillsammans med en av våra kockar en god trerätters middag i vårt kök. Under tiden dukar vi upp ett inbjudande bord och får pejl på hur gafflar och skedar ska placeras enligt konstens alla regler.

  Som kronan på verket avslutar vi kvällen med att njuta av våra gemensamma ansträngningar.

  Den här aktiviteten tar 4-5 timmar och är lämplig för en grupp på cirka 10 - 20 personer.

  Pris från 675 kr per person ex. moms
 • Vinprovning


  En introduktion till vinets värld

  Under sakkunnig ledning bekantar vi oss med olika karaktärer och smakegenskaper hos fyra utvalda viner. Aktiviteten ger en intressant introduktion till vinets värld och lämpar sig bra för en grupp med låga eller medelgoda förkunskaper och tar en dryg timma.

  En fördjupad inblick

  Den här vinprovningen passar bra till ett sällskap med medelgoda vinkunskaper som exempelvis vill fördjupa sig i en druva eller ett särskilt land. Aktiviteten tar mellan en och två timmar.
 • Fiske på Stora Rengen

  Vi säljer fiskekort för fiske i sjösystemet runt Kinda Kanal. Det finns även möjlighet att hyra båt med motor om du vill komma ut på sjön.
 • Badstrand

  Sommartid är du välkommen att sola och bada vid vår badbrygga och vår sandstrand. Nyttjande sker på egen risk.
 • Grillplatser

  Runt om vår vackra kulle finns ett flertal grillplatser där ni antingen kan ta med eget att grilla eller beställa från vår Restaurang. Som boende gäster har ni fri tillgång till dessa medans vi tar en symbolisk summa på 150:- för utomstående gäster och då ingår en säck med ved (mer ved finns att köpa till. Det är också okej att ta med egen ved eller kol/briketter). 

  För bokning kontakta receptionen, 013-36 85 00, info@vardnas.se